21 desember 2021

Anmeldelse: Naturvitenskap, Gud og Bibelen

Bård Hauge har anmeldt boken min i Dagen 20.12.2021.  Anmeldelsen konkluderer med denne positive anbefalingen: 

Sverre Holm skal ha stor takk for at han som kristen naturvitenskapsmann har gått inn i dem med ærlig sinn, til inspirasjon og refleksjon for oss andre.

Anmeldelsen går ganske grundig gjennom boken i følgende underoverskrifter:

  • Utover sitt fag
  • Tre innfallsvinkler
  • Guds to bøker
  • Evolusjonen
  • Bibelen og naturvitenskapen
Om det historiske sier Hauge at han fant disse delene særdeles interessante, og skulle gjerne ha hatt dem tilgjengelige da han fikk sin egen grunnutdanning og videregående opplæring på 1960- og 70-tallet. 

Anmeldelsen siterer noe fra boken som anmelderen er enig i: "Evolusjonisme er naturalisme pluss evolusjon, eller naturalisme kamuflert som vitenskap". I denne sammenhengen er det en liten sammenblanding av begreper i anmeldelsen. Det fremgår av utsnittet under: 

Her settes det likhetstegn mellom evolusjonisme og ny-darwinisme, men de er ikke like. Det første er et livssyn, det andre er en helt legitim vitenskapelig oppdatering av den opprinnelige darwinismen, som særlig foregikk fra 1920 til 1950 og det vi gjerne forbinder med evolusjonsteori i dag. Selv om begrepet ‘darwinisme’ er litt tvetydig og kan bety alt fra en vitenskapelig teori til et livssyn er ikke det tilfelle med ny-darwinisme.

Dette er bare en liten detalj og jeg kan ikke annet enn takke for en så positiv anmeldelse.