- Hovedbudskapet var at forestillingen om en krig mellom naturvitenskap og tro er høyst overdrevet. I stedet pekte vi på en ubrutt 400-årig historie av troende forskere gjennom tidene:
- Johann Kepler, han med lovene for planetbanene fra tidlig 1600-tall, faktisk de første matematisk formulerte naturlovene. Hans skrifter er gjennomsyret av tro på at hans vitenskap består i å utforske det Gud har laget.
- James C. Maxwell. Han som regnes som en av de tre største sammen med Newton og Einstein i fysikken. Hans lover for lys og radiobølger har stått seg i snart 150 år. Han var den første lederen av Cavendish lab i Cambridge der han satte følgende innskrift over døren: "Herrens gjerninger er store, alle som elsker dem, grunner på dem."
- Georges Lemaître, den katolske presten som på slutten av 20-tallet postulerte at universet startet med en eksplosjon av et kosmisk egg, det vi i dag kaller Big Bang. Det var ikke før på 60-tallet at det ble allment akseptert blant forskere flest.
- Francis Collins, den høyt profilerte troende som ledet kartleggingen av det humane genom.
Men den mest gledelige og overraskende responsen var fra folk som var lettet over å få høre at det ikke er nødvendig å tro på tullete ting som en jord som er 10 000 år gammel for å være troende. Så mye mediestøy har de skapt disse ung-jords kreasjonistene at de har fått endel til å tro at det er det eneste som gjelder hvis en skal tro på en skaper. Sett i lys av historien som er skissert over er det jammen et stort tilbakeskritt fra den stolte vitenskapstradisjonen blant troende.
Et lite 8-10 siders sammendrag av seminaret kan lastes ned.