10 mars 2022

- Skaperen og naturvitenskapen

Min bok er anmeldt i Frelsesarmeens organ Krigsropet, nr 10, 2022. Krigsropet er Norges eldste ukeblad og kommer ut i et opplag på ca. 5000. Anmelder er Jan Risan, som er landsleder for Frelsesarmeen i Danmark. Han har en interessant bakgrunn i og med at han også er sivilingeniør i industriell matematikk fra NTNU.

Dette er en positiv anmeldelse som starter slik:

Det har blitt skrevet mange bøker om naturvitenskap og kristendom, med svært forskjellige vinklinger, motiver og kvalitet. Sverre Holm er tydelig med sitt formål allerede i sin boktittel. Han ser ingen konflikt mellom naturvitenskap og troen på at det finnes en Gud. Sverre Holm er professor i fysikk ved Universitet i Oslo, noe som gir gir ham legitimitet til å si noe om naturvitenskap. At han som anerkjent fysiker, blant annet er med i panelet på det almennvitenskapelige NRK-programmet «Abels tårn» bekrefter dette. Han er også kristen og er tydelig på at Bibelen er en av Guds «to bøker». Den andre boken er «naturen og skaperverket».

og konkluderer med dette:

For den som er interessert i naturvitenskap generelt, og samfunnets og kirkens forhold til vitenskapelige oppdagelser og ny kunnskap, er boken både overkommelig, godt systematisert og interessant. De 333 sidene er spekket med henvisninger, noter og fakta, samtidig som det bør være mulig for lesere uten spesiell fagkompetanse å forstå og glede seg over ufattelig store fagområder og eksistensielle spørsmål.